Artiștii de la Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca și-au îmbrăcat hainele de spectacol, și-au acordat instrumentele și au început să cânte fiecare de acasă. O orchestă inedită, răspândită prin tot orașul, unită de dorul de scenă și de dragostea de spectacol…

”O astfel de muzică are nevoie de o anumită atmosferă. Creezi un moment prețios, pe care-l dăruiești publicului și prin care vrei să transmiți toată starea, toată pasiunea pentru ce faci și tot dorul de concerte și de scenă. Pentru că astea te fac ceea ce ești, ca muzician” – așa începe postarea celor de la Filarmonica de Stat Transilvania.

Și povestea artiștilor clujeni continuă: ”Așa că te duci frumos, îți pregătești costumul, îl îmbraci, îți închei butonii de la cămașă, îți pui papionul, lavaliera, îți aranjezi părul, îți iei instrumentul de cântat și te așezi tacticos într-un colț din casă. Știi că, din casele lor, colegii se vor sincroniza cu tine. Că tu ești doar o mică parte dintr-o orchestră care, acum, trebuie să se conecteze altfel. Altădată era un organism”.

”Îți mai imaginezi că sute de ochi se uită, că dirijorul îți dă intrarea și… dai drumul muzicii și pasiunii”, continuă exercițiul de imaginație.

Și, în fine, a sosit momentul: ”Doamnelor, domnilor, primiți acest minunat moment oferit de Filarmonica de Stat <<Transilvania>> și dirijat de Gabriel Bebeselea. Și imaginați-vă cum va fi după ce va trece, când oamenii vor ieși pe străzi, la început mai puțini, apoi li se vor alătura alții și alții, exact așa cum se întâmplă cu instrumentele în această muzică”.

Bolero / Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”

O astfel de muzică are nevoie de o anumită atmosferă. Creezi un moment prețios, pe care-l dăruiești publicului și prin care vrei să transmiți toată starea, toată pasiunea pentru ce faci și tot dorul de concerte și de scenă. Pentru că astea te fac ceea ce ești, ca muzician. Așa că te duci frumos, îți pregătești costumul, îl îmbraci, îți închei butonii de la cămașă, îți pui papionul, lavaliera, îți aranjezi părul, îți iei instrumentul de cântat și te așezi tacticos într-un colț din casă. Știi că, din casele lor, colegii se vor sincroniza cu tine. Că tu ești doar o mică parte dintr-o orchestră care, acum, trebuie să se conecteze altfel. Altădată era un organism. Îți mai imaginezi că sute de ochi se uită, că dirijorul îți dă intrarea și… dai drumul muzicii și pasiunii. Doamnelor, domnilor, primiți acest minunat moment oferit de Filarmonica de Stat ”Transilvania” și dirijat de Gabriel Bebeselea. Și imaginați-vă cum va fi după ce va trece, când oamenii vor ieși pe străzi, la început mai puțini, apoi li se vor alătura alții și alții, exact așa cum se întâmplă cu instrumentele în această muzică. #muzicareunește Artiști:Gabriel Bebeșelea – dirijor Toba mică – Pop DorinFlaut – Costea CătălinClarinet – Băcan AurelianFagot – Lup CătălinCorn englez – Sabău ȘtefanaOboi – Cioban AdrianSaxofon sopran – Reman ZoltanCorn – Cupșa GavrilTrompetă – Gyarmati GabrielTrombon – Neamț LeonardTubă- Corlan AlexandruVioara – Sârbu Paul, Răceu Vlad, Szoverdi Csilla, Răsvan DumitruViolă – Oșvat Mihai, Király ErzsébetVioloncel – Török Zsolt, Ortenszky GyulaContrabas – Csata IstvánHarpă – Szabo Kati KingaEditare și montaj audio-video – Ion Marina Uifălean, cornist în Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”

Publicată de Filarmonica de Stat Transilvania pe Luni, 6 aprilie 2020

Artiști:
Gabriel Bebeșelea – dirijor
Toba mică – Dorin Pop
Flaut – Cătălin Costea
Clarinet – Aurelian Băcan
Fagot – Cătălin Lup
Corn englez – Ștefana Sabău
Oboi – Adrian Cioban
Saxofon sopran – Zoltan Reman
Corn – Gavril Cupșa
Trompetă – Gabriel Gyarmati
Trombon – Leonard Neamț
Tubă- Alexandru Corlan
Vioară – Paul Sârbu, Vlad Răceu, Csilla Szoverdi, Răsvan Dumitru
Violă – Mihai Oșvat, Erzsébet Király
Violoncel – Zsolt Török, Gyula Ortenszky
Contrabas – István Csata
Harpă – Kati Kinga Szabo

Editare și montaj audio-video – Ion Marina Uifălean, cornist în Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”

Sursă informații, video și foto: Filarmonica de Stat ”Transilvania”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.