Violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga continuă seria evenimentelor consacrate creației camerale românești reunite sub titulatura ”Romania Universalis”. Cu un turneu național care începe, în 5 mai, în Baia Mare.

Proiectul ”Romania Universalis”, desfășurat încă din 2019, este dedicat promovării diversității și identității culturii române. Proiectul continuă în luna mai a acestui an cu un turneu național care marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Astfel, între 5 și 27 mai, cei doi muzicieni vor prezenta publicului din 10 orașe românești un repertoriu alcătuit din 11 creații camerale. Lucrările prezentate aparțin pe de o parte unor compozitori români de diverse origini etnice, dar, în același timp, subliniază importanța gândirii muzicale contemporane prin includerea câtorva dintre cele mai importante nume ale creației prezentului. În acest sens sunt cuprinse în program pagini semnate de George Enescu, Béla Bartók, Walter Klepper, Mihail Jora, Alfonso Castaldi, Theodor Rogalski, Hilda Jerea dar și creații aparținând compozitorilor Adrian Iorgulescu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu, Roman Vlad.

Turneul național ”Romania Universalis” cuprinde două date importante: 9 mai – Ziua Europei, respectiv 21 mai – Ziua Mondială a Diversității Culturale. Parcursul muzical al Dianei Jipa alături de Ștefan Doniga începe în Baia Mare. Concertul va avea loc în 5 mai, de la ora 18.00, la Colegiul de Arte.

Evenimentul va poposi mai apoi în Zalău, Satu Mare, Oradea, Arad, Timișoara, Focșani, București, Giurgiu, Râmnicu Vâlcea.

Proiectul ”Romania Universalis” este organizat de Asociația Culturală Innovarte. Cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Și cu valorosul pateneriat al canalului Radio România Muzical și al instituțiilor care găzduiesc evenimentele incluse în program.

Pagina evenimentului, aici.

Sursă informații și foto eveniment: Asociația Culturală Musica Rivulina. Sursă foto deschidere: ICR Londra.

CITEȘTE ȘI:
Colegiul de Arte Baia Mare, 6 premii la Olimpiada Națională de Interpretare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.