”Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la trecerea în eternitate a unuia dintre părinții culturii românești, un poet și compozitor fără de care lumea noastră ar fi fost altfel: Anton Pann. Și pentru că de la el pornește muzica noastră așa cum o știm azi, până și Imnul Național fiind creația sa, ne-am gândit să-i onorăm amintirea căutând în jurul nostru acea muzică născută din cântecul lui, dar urmărind acest fir, am ajuns până la urmă să privim o enormă panoramă asupra întregii muzici românești”, scrie violonista Diana Jipa pe contul de socializare.

Astfel s-a născut ”PANNORAMA”. O călătorie muzicală de la Anton Pann la contemporani, imaginată de Diana Jipa la vioară și Ștefan Doniga la pian. ”Vom cânta chiar din piesele compuse de Anton Pann și vom ajunge până la pagini create special pentru noi de bunul nostru prieten și minunatul compozitor Roman Vlad, trecând prin muzica lui Enescu, Porumbescu, C. C. Nottara, Mircea Chiriac și apropiindu-ne de prezent prin creații semnate de Mihaela Vosganian, Ulpiu Vlad, Adrian Iorgulescu și Dan Dediu”, menționează sursa citată.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al postului Radio România Muzical, cei doi artiști vor porni chiar de Ziua Europei în această călătorie ”prin 10 orașe românești și prin 200 de ani de muzică”. Luni, 13 mai, de la ora 12:00, Diana Jipa și Ștefan Doniga vor poposi în Baia Mare, la Colegiul de Arte. Miercuri, 15 mai, de la ora 18:00, vor fi prezenți în Sighetu Marmației, la Școala Gimnazială de Muzică și Arte Plastice.

Sursă: Facebook / Diana JIPA – Violinist

CITEȘTE ȘI:
Turneul național ICONS trece prin Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.