Un eveniment pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani propune Carmen Țepelea de la ”Joacă-te altfel”. În parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Este vorba despre un atelier de dezvoltare personală și gestionarea emoțiilor prin artă.

De la ora 11:00 la 12:30 are loc atelierul pentru copiii din categoria de vârstă 7-10 ani. Aceștia vor descoperi cum pot să cultive gânduri pozitive și să înlocuiască tiparele negative de gândire, care sunt instrumentele și tehnicile de gestionare a emoțiilor prin desen şi jocuri. ”Activitățile vor fi interactive, distractive și bazate pe joacă. Metodele de învăţare sunt neconvenționale, iar conceptele vor fi explicate în limbaj simplu şi clar, adaptat vârstei copiilor şi nivelului lor de înţelegere”, spune Carmen Țepelea, cea care va susține acest atelier.

De la 13:00 la 14:30 va fi rândul copiiilor din categoria de vârstă 11-18 ani. Aceștia vor afla despre puterea creatoare a cuvintelor, cum să transforme emoţiile negative în emoţii pozitive, ce spune un desen despre starea noastră interioară. Va exista o sesiune de întrebări şi răspunsuri şi se va lucra atât în echipă cât şi individual. Tinerii o vor avea ca mentor pe Irina Gherghilescu.

Ghid din partea Muzeului Judeţean de Artă va fi Emeşe Bonta. Care îi va însoți pe copii la finalul fiecărui atelier într-un tur al muzeului pentru a-i descoperi pe Picasso, Chagall, Munch, Dali, Klimt, Modigliani.

Atelierele sunt programate pentru sâmbătă, 9 iulie.

Toate detaliile, aici.

Sursă informații: Facebook / Joacă-te altfel. Imagine de Jacqueline Macou de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
7 picturi de la Muzeul Județean de Artă, metamorfozate în ”Carte de colorat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.