Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare organizează lansarea cărții în limba engleză ”The Universal Hermetic Harmony Principle KLMN CODEX 2022” (Principiul armoniei hermetice a cosmosului – Codexul KLMN 2022). Autor, Gabriel Kelemen.

Conferențiar universitar la Facultatea de Arte Plastice din Timișoara și vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Timișoara, Gabriel Kelemen este istoric, critic de artă, cunoscut grafician, precum și inovator, inventator în știința Cymaticii.

Volumul a fost publicat în acest an la Editura de Vest din Timișoara. ”Cartea, plină de sugestii și argumentări, se dovedește a fi de o admirabilă unicitate în problema înțelegerii cosmosului din perspectiva unor inter-relaționări: artă – știință – filozofie”, scrie Veronica Balaj.

”O lucrare-document unică și inedită ce se înscrie, generos și iscusit, grație autorului său, G. Kelemen, într-un orizont cuprinzător și complex al retoricii ce pune în discurs, într-o alianță verbo-iconică, pledoaria pentru nevoia de căutare și regăsire a armoniilor arhetipale fundamentale”, consideră Marius D. Linte.

”O carte despre sublimitatea lumii create (și aflate în perpetuă creație), o carte ivită dintr-o viziune teocentrică, e drept: dintr-o viziune teocentrică mai degrabă dedusă, mai degrabă sugerată decât asumată deschis și numită ca atare”, menționează Eugen Dorcescu.

Lansarea este programată mâine, 23 august, pentru ora 17.00.

Sursă informații: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Băimăreanul Vasile Petrovan lansează ”Revelația cosmică”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.