Camera de Comerț și Industrie Maramureș în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României invită mediul de afaceri și toți factorii interesați la seminarul interactiv despre forța majoră.

”Așa cum este prevăzută în cadrul legal, forța majoră este clauza care poate înlătura responsabilitatea contractuală, în sensul neexecutării unei obligații asumate printr-un contract, atunci când realizarea ei este împiedicată de un eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil și inevitabil. Este indicată adăugarea clauzei de forță majoră în contractele încheiate de societăți deoarece în condiții excepționale este un instrument juridic la îndemâna părților pentru a exonera de răspundere, pentru a suspenda îndeplinirea obligațiilor, precum și pentru a putea invoca încetarea contractului”, informează reprezentanții organizației camerale din Maramureș.

Astfel, forța majoră – cadru legal, avizarea cazurilor de forță majoră – atribut al camerelor de comerț din România, reguli de avizare, forța majoră vs. impreviziune sunt câteva dintre subiectele care vor fi atinse în cadrul seminarului. ”Pentru a oferi o imagine cât mai clară referitoare la această temă importantă, Camera de Comerț și Industrie Maramureș a adresat invitația celui mai bun specialist în domeniu, directorul Direcției Juridice a Camerei de Comerț și Industrie a României, Elisabeta Perșinaru, în vederea promovării acestei teme și la nivel local”, menționează reprezentanții organizației camerale din Maramureș.

Seminarul are loc mâine, de la ora 10.00. La Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” din Baia Mare.

Alte detalii, aici.

Sursă informații: Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Mic dicționar economic | Contract

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.