În cadrul ”Serilor Fotogeografica”, mâine, de la ora 18.30, este programat evenimentul online ”Drumul lemnului în crucile din Cimitirul Vesel”. Invitat, Mariana Scubli.

”Mariana Scubli reușește cu o seninătate uimitoare surprinderea spațiilor unde se manifestă încă nealterate tradițiile și obiceiurile care ne oferă o mare parte din identitatea noastră națională. Portretele bătrânilor precum o povață demult uitată, portretele copiilor precum bucuria facerii lumii, verdele nemărginit al satului, liniștea albastrului ce ne stă protector deasupra minții, atât de multe elemente ce răscolesc ochii privitorului. Mariana Scubli ne determină să conștientizăm atât de multe lucruri, să trăim în culoare, o culoare omniprezentă!”, scrie artistul plastic Ștefania Adela Pop în prezentarea evenimentului.

”Fotogeografica” este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești. Programul complementar ”Serile Fotogeografica” se derulează pe întreaga perioadă a Salonului Național de Fotografie pentru Tineret Fotogeografica 2020, care este găzduit de Teatrul Național ”I. L. Caragiale”.

Pagina evenimentului poate fi vizitată aici.

Sursă informații și foto: Fotogeografica

CITEȘTE ȘI:
Un ”personaj mitic” din Maramureș, premiul I la Salonul Naţional de Fotografie “Fotogeografica 2020”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.