Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Teatrul Ararat vă așteaptă joi, 21 martie, la ora 18.00, la spectacolul-recital de poezie și muzică ”Pietre care vorbesc… pietre care cântă”. La Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”.

Spectacolul deschide un nou program cultural inițiat de Asociația Culturală Ararat, program intitulat ”Exponate muzeale văzute prin lumina artelor spectacolului”. Un program care, conform organizatorilor, își propune să pună într-un altfel de lumină exponatele din Baia Mare.

Primul popas are loc la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”, la un an distanță de premiera spectacolului ”Pietre care vorbesc… pietre care cântă”. ”Încearcă să pună în lumină și să facă o legătură între versuri recitate sau puse pe note muzicale, ale unor poeți consacrați, și unele dintre cele mai reprezentative eșantioane minerale – flori de mină – vizibile în expoziția permanentă a Muzeului de Mineralogie: concreștere de cristale de stibină cu aspect de arici, baritină sub formă de fluture, marcasită cu aspect de floare, cristale de gips concrescute ca o vrăbiuță, cristale de cuarț de forma unui avion, calcit ca un mielușel”, menționează conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, director al Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”.

În distribuție: Claudiu Pintican, Wanda Tamas, Ruxandra Lăzărescu, Mircea Gligor, Alina Andreicuț, Dan Cordea, Călin Ionce/ Ara Pintican.

Preț bilet: 60 lei / 25 lei pentru elevi și studenți / 30 lei pentru pensionari.

Detalii, aici.

Sursă: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”

CITEȘTE ȘI:
Peste 140 de machete feroviare, la Mineralogie | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.