Fiindcă tot s-a vorbit zilele astea despre ghetuțe și s-au lustruit de zor, Opera Națională Română Cluj-Napoca te așteaptă diseară la o întâlnire online cu ”Motanul încălțat”, de Cornel Trăilescu.

Cu adevărat receptivi la curiozitatea și energia care caracterizează vârsta copilăriei, realizatorii acestei producții – regizorul Traian Savinescu, dirijorul Adrian Morar și scenograful Viorica Petrovici – și-au propus să aducă în fața micilor spectatori, dar și a părinților sau bunicilor, opera ”Motanul încălțat” a lui Cornel Trăilescu, în ipostaza unui spectacol de teatru în teatru.

Astfel, povestea istețului Motan Cotoșman este prezentată familiei regale de către o trupă de actori ambulanți, în onoarea micului prinț. Cam despre ce este vorba? Păi Motanul – alias ”Cotoșman” – își transformă tânărul ”stăpân” și prieten (pe Ionică) în voievod. Reușește acest lucru abia după ce salvează viața Împăratului, a slujitorilor ținuți captivi de către Marele dregător, păcălește Căpcăunul, îi obține lui Ionică un castel și îi aduce o soție – pe frumoasa Domniță.

Înregistrarea (realizată în parteneriat cu TVR Cluj) va fi disponibilă începând cu ora 19:00, fiind accesibilă timp de 48 de ore de la momentul postării.

Mai multe despre spectacol, aici.

Sursă informații și foto: Opera Națională Română Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.