Concertul caritabil ”Copiii cântă pentru copii – punte muzicală între cultura româno-suedeză” va avea loc vineri, 5 mai, de la ora 18.00. La Colegiul de Arte din Baia Mare. Reprezintă rezultatul unui masterclass, ”Jazz și folclor, diversitate și continuitate”, organizat de prof. Ulf Johansson Werre (Suedia), prof. Mihaela Bob și prof. Andrei Petreuș împreună cu elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare.

”Va fi încununarea muncii lor de care ne putem bucura împreună, iar prin donațiile individuale vom putea sprijini copiii orfani de la «Satul copilăriei/Plaiul Soarelui, Desești-Maramureș»”, precizează organizatorii.

Concertul cuprinde, pe lângă microrecitalul elevilor participanți la masterclass, cu lucrări abordate sub îndrumarea celor trei profesori, și alte momente muzicale. Susținute de Corul Madrigaletto al Colegiului de Arte Baia Mare (dirijor, prof. Dorin Chereji), prof. Elena Mihaela Bob de la Colegiul de Arte Baia Mare (canto clasic), prof. Andrei Petreuș (folclor autentic din Maramureșul istoric) și Orchestra Fisculașul (dirijor, elev Robert Bărbos – clasa a XI-a A la Colegiul de Arte Baia Mare) și prof. univ. dr. Ulf Johansson Werre de la Universitatea Uppsala, Suedia (jazz).

De asemenea, va fi organizată o expoziție de pictură cu vânzare. Vor fi expuse lucrări realizate de copii orfani din Maramureș împreună cu mentorii lor din cadrul taberelor de ”Artă și Solidaritate” organizate la Desești de părintele Ioan Ardelean.

Eveniment organizat de Rotary Club Baia Mare și Rotary Klubb Uppsala.

Pagina evenimentului, aici.

Imagine de la  Pixabay

CITEȘTE ȘI:
S-a dat startul înscrierilor la atelierele ”Aproape”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.