Asociația Culturală Sub Stejar îi invită pe copii la teatru, la Casa de cultură ”Vasile Grigore Latiș”, din Târgu Lăpuș, în 13 decembrie, la ora 17. Se va prezenta spectacolul „Bucătăria familiei Balaur”, producție a Teatrului Mini REACTOR din Cluj. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar rezervări se pot face la: 0743539912.

Parte din proiectul „Crăciun cu Poveste” organizat de Asociația Culturală Sub Stejar, spectacolul are și scop caritabil, fiind un ultim punct de colectare de cadouri pentru copiii de la sate (în foaierul Casei de cultură). ”Vă aștepăm cu daruri pentru cei mici (jocuri și jucării educative, cărți sau rechizite). De Crăciun vrem să oferim copiilor doar lucruri noi” – spun organizatorii.

„Bucătăria familiei Balaur” este o dramatizare de Ana Cucu Popescu, regia Delia Gavlițchi, cu Andreea Ajtai, Bianco Erdei, după povești de Adina Rosetti.

Ce e aceea o „dragoniţă”? De ce nu mai există balauri cu şapte capete? De ce „trebuie” să facem anumite lucruri? Curiozitatea a fost dintotdeauna o trăsătură a copiilor, dar a devenit şi mai acută odată cu progresul tehnlogic al ultimelor decenii. E firesc din partea celor mici să aibă o muțime de întrebări în legătură cu lumea în care trăiesc. În ”Bucătăria familiei Balaur”, curiozităţile lui Bălăurel îşi găsesc explicaţii prin jocuri, cântecele şi poveşti din cele mai năstruşnice. Nimeni nu deţine toate răspunsurile din lume, iar asta nu e deloc o problemă, cât timp ne face plăcere să le dăm naștere cu ajutorul imaginației. ”Bucătaria familiei Balaur” este o adaptare liberă după textele Adinei Rosetti din cartea ”De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice”, publicată la editura Curtea Veche.

Sursă informații și foto: Asociația Culturală Sub Stejar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.