Cel mai mediatizat concert al tuturor timpurilor este şi anul acesta la Televiziunea Română. La TVR 1, în direct de la ora 12.15, în prima zi a lui 2022.

În direct, din Sala de Aur de la Musikverein

Concertul de Anul Nou, susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein, este din nou în direct la Televiziunea Română. ”Nostalgică și în același timp plină de vivacitate, muzica familiei Strauss și a contemporanilor ei va fi din nou la TVR 1, în prima zi a lui 2022, de această dată, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim”, anunță TVR.

Daniel Barenboim, a treia oară la pupitrul filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an

Celebrul șef de orchestră se va afla pentru a treia oară la pupitrul filarmonicii vieneze pentru tradiționalul concert de început de an. ”În iunie 2020, Barenboim a dirijat primul concert al vienezilor la revenirea din carantina provocată de pandemia Covid-19, iar după edițiile de succes din 2009 și 2014 ale Concertului de Anul Nou, muzicianul de origine israeliano-argentiniană a ales pentru 2022 un program eminamente vienez, cu creații semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și compoziții de Joseph Hellmesberger Jr., Eduard Straus sau Carl Michael Ziehrer”, informează sursa citată.

În 1 ianuarie 2022 nu mai puțin de șase valsuri și polci din impresionantul repertoriu al dinastiei Strauss se vor auzi în premieră la Musikverein într-un concert de Anul Nou.

Filmat cu 17 camere și televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond

”Pentru că în 2022 se vor împlini 50 de ani de la Convenția Patrimoniului Mondial Unesco, momentele de balet ce vor încânta telespectatorii din întreaga lume sunt filmate în edificii de pe Lista Patrimoniului Mondial”, se arată în comunicatul TVR.

Regizorul Michael Beyer va coordona pentru a noua oară imaginea spectacolului filmat cu 17 camere și televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond. Cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori. În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR de muzicologul și jurnalistul Cătălin Sava.

Detaliile sunt disponibile aici.

Informații și foto: TVR (credit foto – Neujahrskonzert_br_(c) Waldmann)

 

CITEȘTE ȘI:
Sărbătorile de odinioară din ”Micul Paris”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.