”La fiecare ediție, deschidem Concursul Enescu cu un Concert de Gală ce îi readuce în prim-plan pe marii câștigători ai edițiilor precedente”, anunță cei de la Festivalul ”George Enescu”.

Un astfel de concert este disponibil începând de azi, în cadrul ”Festivalul și concursul Enescu în casa ta”. Este vorba despre Concertul de deschidere al Concursului Internațional ”George Enescu”, ediția 2018, susținut de Corul și Orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, Gabriel Bebeşelea (dirijor), Iosif Ion Prunner (dirijor cor), Stefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel) și Josu De Solaun (pian), câștigătorii premiilor I la secțiunile de interpretare ale Concursului Enescu, ediția din 2014.

În program: Tian Tian – Concerto for Orchestra (lucrare distinsă cu premiul I la secțiunea Compoziție a Concursului Internațional „George Enescu”, ediția 2016); Paul Constantinescu – Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian și orchestră; George Enescu – Poema Română op. 1.

🎻Concertul este disponibil aici până luni, 4 mai.

În perioada 5-7 mai, Festivalul ”George Enescu” Online vă propune să savurați un concert susținut de Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo, Maxim Vengerov (dirijor). În program: Enescu – Baladă pentru vioară și orchestră (solist: Maxim Vengerov); Ceaikovski – Andante Cantabile pentru violoncel și orchestră (solist: Gautier Capuçon, violoncel); Ceaikovski – Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră op. 33 (solist: Gautier Capuçon); Ceaikovski – Simfonia a VI-a în si minor op. 74, Patetica.

Sursă informații și foto: Festivalul Internațional ”George Enescu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.