Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vernisează miercuri, 30 martie, expoziția ”Chipuri și cămeși”. La Muzeul Național al Țăranului Român.

”Chipuri și cămeși” este un demers expozițional care se supune unui dublu discurs. ”Unul științific, realizat prin cercetarea etnografică a portului popular din Țările Maramureșului. Iar celălalt artistic, realizat prin alăturarea la semnele și însemnele cusute pe cămăși a chipurilor care spun povești din vremuri de demult, surprinse de artistul fotograf Gabriel Motica în peregrinările sale prin Maramureșul nostru drag”, se arată în prezentarea expoziției.

Cele două muzee nu se află la prima colaborare. În 2019, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a găzduit expoziția temporară ”Așa văzut-a Zaharia – Improvizații într-o lume captivă”. Organizată de Muzeul Național al Țăranului Român. În colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău și Asociația ADOF Chișinău. Cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Expoziția ”Chipuri și cămeși” va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu până în 30 aprilie. ”Aceste chipuri alăturate cămeșilor expuse sub forma unor îngeri în zbor sunt legătura între cosmic și terestru, între trecut și prezent, dar, mai ales, o cale spre viitor”, menționează organizatorii.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Național al Țăranului Român

CITEȘTE ȘI:
”Veșminte Bănățene”, la Muzeul Etnografic al Maramureșului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.