Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în parteneriat cu Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației anunță prezentarea publică a lucrării emblematice pentru istoria Școlii băimărene de pictură Cetatea Hustului, realizată de pictorul Hollósy Simon în anul 1896.

”Prin organizarea evenimentului dorim să celebrăm împreună cu publicul iubitor de artă 166 de ani de la nașterea pictorului, pedagogului și fondatorului Școlii băimărene de pictură, Hollósy Simon, o personalitate artistică de talie europeană pe care istoriografia românească îl va numi maestrul maeștrilor”, arată muzeografii.

Prezentarea publică va avea loc joi, 2 februarie, de la ora 12.00, în sala destinată expoziției permanente (parter) din cadrul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» (strada 1 Mai nr. 8). Prelegerile vor fi susținute de Mirela Barz – manager al Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației, Alin Pralea – muzeograf în cadrul aceluiași muzeu, respectiv Robert Strebeli – manager al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Intrarea este liberă și lucrarea va face parte din circuitul de vizitare al muzeului pe tot parcursul anului 2023.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI: ”Bradul – Axis Mundi” – obiecte de la trei muzee, o expoziție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.