Cartea ”Iuliu Maniu în jurnalul lui Corneliu Coposu. O reinterpretare a istoriei”, autor Dan Pavel, va fi lansată vineri, 2 februarie, în sala de conferințe a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighetu Marmației. ”Modul în care «Sfinxul din Bădăcin» a interacționat cu marile personalități, felul în care își gândea acțiunile, analiza lucidă și critică a propriului trecut, și mai ales felul în care a acționat în diferite împrejurări cruciale pentru România, toate aceste și-au pus amprenta asupra tânărului învățăcel. A fost o școală politică cu un singur mentor și un singur discipol. Și ce poate fi mai fascinant decât o școală politică pentru un singur om?”, scrie Dan Pavel.

Vor lua cuvântul, alături de autor, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea și Ion-Andrei Gherasim – președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu. Moderator: dr. Andrea Dobeș.
Evenimentul, organizat de Fundația Academia Civică și Fundația Corneliu Coposu, începe la ora 11.00. Popasul din Sighetu Marmației deschide turneul de lansare, care mai cuprinde escale în Oradea, Bădăcin și Cluj-Napoca.

Volumul a apărut la editura Fundației Academia Civică în decembrie 2023 și poate fi comandat aici.

Sursă: Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței

CITEȘTE ȘI:
În Sighetu Marmației va avea loc lansarea cărții „Programul iconografic din bisericile de lemn maramureșene: document istoric și discurs teologic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.