Bienala de Arhitectură Transilvania are loc, începând de mâine, și în Baia Mare. ”Arhitectura trebuie, acum poate mai mult decât oricând, să se definească prin conectare (nu separare), colaborare (nu individualism)!”, așa începe prezentarea ediției 2021 a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA).

În perioada 15-30 octombrie are loc în Baia Mare Bienala de Arhitectură Transilvania (BATRA). Lucrările arhitecților participanți la concurs vor fi expuse în Piața Libertății. Simultan, BATRA  2021 programează evenimente și în Cluj-Napoca, Satu Mare, Oradea și Alba Iulia.

”Construcțiile din învățământ, spațiile comerciale și spațiile publice sunt doar câteva dintre funcțiunile care ne solicită schimbare, adaptare, ancorare în aceste vremuri. Intervențiile arhitecturale sunt percepute mult mai acut acum, la întoarcerea în spațiul cunoscut, ca elemente generatoare de disconfort comunitar (adică acel tip de disconfort care nu e personal, individual, ci are impact comunitar și poate duce, în situații extreme, la anarhie) atunci când NU sunt conectate și armonizate cu orașul și comunitatea.

Ritmurile vieții au fost modificate și prioritizate după noi criterii. Modificăm parcursul nostru? Avem repere și valori suficient de puternice încât să se adapteze noilor nevoi? A fost «mutarea» în spațiul virtual (.com) doar un gest de disperare, în urma căruia nu am rămas cu nimic, sau a generat ea, dacă nu caracteristica, măcar nevoia de unitate, de coeziune și solidaritate?

Iată dezbaterea asupra căreia ne vom opri, cu argumente solide și exemple concrete, în cadrul BATRA 2021”, se arată în prezentarea evenimentului.

A cincea ediție a Bienalei de Arhitectură Transilvania, organizată de Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania, în parteneriat cu filialele OAR din Bihor, Satu Mare, Alba și Nord-Vest, va avea loc în format hibrid (unele evenimente vor fi transmise online, unele vor avea loc în format fizic).

Toate detaliile despre Bienala de Arhitectură Transilvania 2021 e puteți descoperi aici. Pagina evenimentului din Baia Mare este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Bienala de Arhitectura Transilvania

 

CITEȘTE ȘI:
Urban Mirror sau despre revitalizarea mediului înconjurător prin exprimări artistice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.