Selecția propusă de Teatrul ”Ion Creangă” include producții gândite pentru diferite grupe de vârstă: spectacole non-verbale, bazate pe mișcare, sunete și joacă, create special pentru cei foarte mici (sub 3 ani), spectacole de teatru dans pentru cei un pic mai măricei (3-6 ani), dar și spectacole cu povești complexe și eroi cu suflet de uriaș, dedicate copiilor peste 5-6 ani.

🎭 Marți, 21 aprilie, 11:00 // Bună dimineața! (sub 3 ani)
Faceți cunoștință cu Ema și Thomas, ursul polar MorMor și Arpe, simpaticul șarpe de pluș! Vom afla împreună cum se desfășoară ziua lor de joacă, ce mănâncă la micul dejun, unde le place să călătorească și care sunt jocurile lor preferate. Un spectacol creat special pentru copiii de vârstă mică.
🎭 Miercuri, 22 aprilie, 18:00 // Prostia omenească (+4 ani)
O interpretare modernă a poveștii scrise de Ion Creangă acum mai bine de 140 de ani, „Prostia omenească” le vorbește copiilor despre defecte umane și despre limite. Bazat pe un discurs non-verbal, spectacolul îmbină mijloace de expresie diverse: pantomimă, clovnerie, muzică live și dans, într-o montare dinamică.
🎭 Joi, 23 aprilie, 18:00 // Pernuța somnoroasă (sub 3 ani)
Când lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie.
🎭 Vineri, 24 aprilie, 18:00 // Amintiri într-o valiză (2-5 ani)
O valiză cu amintiri devine prilej de joacă alături de un balon neascultător și un cuier cu voință proprie – dar și o ocazie de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor pe care le acumulăm de-a lungul timpului. Un spectacol nonverbal, delicat și amuzant, creat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani – dar recomandat cu siguranță și părinților.
🎭 Sâmbătă, 25 aprilie, 11:00 // A 12-a noapte (+6 ani)
Spectacolul „A 12-a noapte” include în țesătura sa de reguli povestea unei deveniri, vorbindu-ne, și totuși glumind, despre lucruri serioase. Despre felul în care învățăm să ne acceptăm, acceptându-i pe cei din jurul nostru. Despre felul în care începem să ne descoperim pe noi înșine atunci când suntem foarte tineri. O abordare curajoasă, care îi va încânta pe cei mici, iar pe adulți îi va educa despre avantajele de a da în mintea copiilor.
🎭 Sâmbătă, 25 aprilie, 18:00 // Pe mărimea mea (3-6 ani)
„Pe mărimea mea” este o explorare a ideii de identitate, o frântură senină din procesul de devenire. Fiecare poate fi cine vrea să fie. Afirmația e simplă doar la prima vedere. Cum aflăm cine vrem să fim? Cum știm ce ne place sau ce ni se potrivește cel mai bine? Și, până la urmă, cine suntem?
🎭 Duminică, 26 aprilie, 11:00 // Bekkanko (+6 ani)
Din coliba sa ridicată departe de ochii oamenilor, coboară printre noi Bekkanko, căpcăunul cu sprâncene somnoroase și ochi blânzi de căprioară. Deși nu poate fi înspăimântător, așa cum sunt toți căpcăunii respectabili, neîndemânaticul Bekkanko va descoperi dragostea și ne va fermeca imaginația.

Cum puteți vedea spectacolele? Este simplu! ”În fiecare zi publicăm pe pagina noastră de Facebook câte un spectacol înregistrat, la ora comunicată în program. Iar sâmbăta puteți opta pentru două spectacole. Toate înregistrările rămân active în secțiunea #Videos a paginii timp de 3 ore de la publicare, deci chiar dacă nu sunteți pe frecvența noastră la ora 11:00 sau 18:00, puteți urmări spectacolul și mai târziu, în intervalul alocat”, precizează cei de la ”Ion Creangă”.

Sursă informații și foto: Teatrul ”Ion Creangă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.