Aurelia Vișovan susține vineri, 29 septembrie, un recital de pian la Școala Gimnazială cu Program Prelungit de Muzică și Arte Plastice Sighetu Marmației. În program, lucrări de Franz Liszt: Legenda Sfântului Francisc de Assis predicând păsărilor, Patru studii transcedentale, Legenda Sfântului Francisc de Paola mergând pe valuri, Rapsodia ungară nr. 14.

Născută în 1990 în Sighetu Marmației, Aurelia Vișovan începe studiul pianului la 5 ani îndrumată de profesoara Monica Chifor. După trei luni, cântă deja în primul concert. De la 6 ani participă la concursuri. După circa un an și jumătate de studiu, vine și prima distincție. La 12 ani se mută singură în Cluj-Napoca pentru a-și aprofunda studiile la Liceul de Muzică și la Academia ”Gheorghe Dima”. Pleacă apoi la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. Are în palmares peste 25 de premii câștigate. Azi este doctor în muzică și predă la universitatea de profil din Nürnberg.

Recitalul din 29 septembrie începe la ora 19.00.

Sursă informații: Facebook / Școala Gimnazială cu Program Prelungit de Muzică și Arte Plastice Sighet. Sursă foto: Facebook / Aurelia Vișovan

Credit foto: Sofija Palurovic

CITEȘTE ȘI:
Aurelia Vișovan: ”Într-un fel la Viena am devenit artist, înainte eram doar o bună pianistă…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.