Proiectul ”Teatru în comunități rurale din Maramureș” a fost demarat de „Cultură’n Șură” în iarna anului trecut. ”O caravană teatrală va parcurge un traseu prestabilit prin 10 comunități rurale unde va prezenta în șurile sătenilor sau în spații alternative de joc, câte două spectacole de teatru: unul dedicat copiilor și unul dedicat adulților. Adolescenții din fiecare sat vor fi invitați să petreacă 2 ore în cadrul unor atelier de teatru susținut de doi actori profesioniști”, se arată în prezentarea proiectului.

În decembrie 2023, caravana „Cultură’n Șură” a poposit în Buzești (comuna Fărcașa), Bocicoel (comuna Bogdan Vodă), Copalnic Mănăștur și Moisei. Cu spectacolul ”Experimentul”. În februarie 2024 spectacolul ”Mama Griguță” a fost prezentat în Satulung, Desești și Cicârlău. ”Experimentul” a ajuns în martie în Cavnic, Recea și Șomcuta Mare.

De azi caravana „Cultură’n Șură” călătorește din nou prin Maramureș. De data aceasta cu spectacolul ”Zmeii Zmeilor”. Azi la Căminul cultural din Șomcuta Mare. Mâine în curtea Școlii generale Recea. În 29 martie în curtea Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Fărcașa. Toate cele trei reprezentații încep la ora 13.00.

Actorii Irina Artenii, Daniela Purcărea, Andrei Barbu și Răzvan Omotă sunt ”zmeii” care abia așteaptă să-și arate năzdrăvăniile în spectacolul coordonat de regizorul Victor Olăhuț. ”Vă așteptăm cu mic, cu mare la această întâlnire legendară cu zomblii, muma zmeilor, zmeii mioritici și cu ZURBALAN”, spun cei de la „Cultură’n Șură”.

Intrarea la spectacol este gratuită.

Sursă: Cultură’n Șură

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | Festivalul de teatru contemporan pentru tineret ”Acting” are loc în 10-13 aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.