Cu ocazia Zilei Copilului, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» a pregătit un program special, cu intrare gratuită pentru copii. Cei mici sunt invitați să participe la atelierele de creație ”Păsări”, a căror tematică este inspirată de motivele picturale și cromatica lucrărilor din patrimoniul muzeului. Pornind de la operele expuse în galeriile muzeului, participanții vor crea, îndrumați de către educatorul muzeal Emese Bonta, modele tridimensionale inedite și picturi originale ale vietăților înaripate.

Atelierele de creație se desfășoară miercuri, 1 iunie, între orele 11-13 și 14-16. Participarea este gratuită și se face pe baza unei înscrieri la adresa de email muzartbm@yahoo.com. Atelierele sunt destinate copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani, numărul maxim de participanți fiind de 12 la un atelier.

Accesul persoanelor adulte se face în baza unui bilet de vizitare care poate fi achiziționat de la casieria muzeului. Muzeul funcționează conform programului normal de vizitare, între orele 10-17 (accesul ultimului vizitator este la 16,30).

Publicul poate admira următoarele proiecte expoziționale:

  • Expoziția permanentă ”Centrul Artistic Baia Mare. Repere Europene între tradiție și inovație”
  • Expoziția temporară retrospectivă ”Kondrak”
  • Lucrarea ”Podul peste Tisa de la Teceu”, semnată de Simon Hollósy, expusă în premieră în muzeu

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:1 Iunie | Cu mic, cu mare, hai! 1, 2, 3, la perete stai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.