Credit foto: KLU Photography

A opta zi la Festival Internaţional de Artele Spectacolului ATELIER în Baia Mare vine cu trei spectacole în concurs. Niște peripeții, un performance hibrid și… pericolul visului împlinit. Plus workshopul de dramaturgie susținut de Radu Macrinici începând cu ora 16.00 în sala balet.

 • ora 17.00, sala mare: PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT ŠVEJK, de Jaroslav Hasek
  Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” Petroșani
  Regia: Sorin Militaru

Peripețiile lui Švejk sunt arhicunoscute: el se bagă în toate situațiile periculoase cu o seninătate de idiot și scapă cu bine din toate, sfidând moartea, superiorii ierarhici, ba chiar și pe drăguțul de împărat. Farmecul său, însă, se află în felul iscusit în care disimulează naivitatea și gonflează exploziv boroboațele pe care le face.

 • ora 20.00, Hala Next: CEILALȚI / INNI LUDZIE, de Dorota Maslowska
  performance multimedia / concert rap
  Adepth Infusion Baia Mare

Dark, poetic, vulgar, trippy, nemilos, pe alocuri cu atmosferă apăsătoare, Kamil își portă pașii pe beat printre prejudecăți, ură, singurătate, relații și iubiri superficiale, în încercarea de a vedea dacă exista un EXIT sau suntem captivii propriilor noastre vieți.

Credit foto: Silviu Gheție
 • ora 22.00, Muzeul de Etnografie: PRAH, de Spiró György
  Cultură’n Șură București
  regia: Victor Olăhuț

Ce se întâmplă atunci când ți se îndeplinește unul dintre cele mai arzătoare visuri care treptat se dovedește a fi coșmar? Un soț joacă la loto, iar într-una din zile îi surâde norocul și câștigă potul cel mare. Ajuns acasă la nevastă va afla că nu e deloc simplu să fii bogat.

Credit foto: Victor Olăhuț

Sursă: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”RETURN TO e-MOTION” sau despre ediția 2024 a Festivalului ATELIER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.