Vineri, 15 mai, începând cu ora 12.00, orice trecător prin Baia Mare este invitat să cânte la pianul amplasat de ASSOC cu suportul Primăriei Baia Mare în centrul orașului, în fața magazinului Maramureș.

”Celebrăm ieșirea din starea de urgență cu o acțiune unică, de tip <<street piano>>. Pe parcursul zilei, oricine va putea cânta la pianul care va rămâne în stradă la dispoziția trecătorilor cât mai multe săptămâni la rând”, anunță organizatorii.

Conceputul de „street piano” este preluat din Marea Britanie, acolo unde a fost lansat cu numele ”Play Me, I’m You”. În Birmingham, în 2008, 15 piane au fost amplasate în oraș timp de trei săptămâni, peste 140.000 de oameni cântând la pianele aflate în stradă sau ascultând muzică. ”De atunci, peste 2.000 de piane au fost plasate în 65 de orașe, peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume bucurându-se de miniconcertele oferite de trecători talentați”, menționează cei de la ASSOC.

De vineri, de la prânz, Baia Mare va figura și ea pe harta orașelor-gazdă pentru ”street piano”. ”Este un eveniment public care își propune să îi reconecteze pe cetățenii municipiului Baia Mare la viața comunității, la cea artistică și socială, iar după îndelungata și apăsătoarea izolare să le ofere un motiv de bucurie”, mai precizează organizatorii.

Sursă informații și foto: Asociația ASSOC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.