”Baia Mare is mine” (”Baia Mare e a mea”) este expoziția care propune o călătorie înapoi în timp, folosind nu o mașinărie sofisticată, ci o… machetă realizată cu multă migală.

”Prima atestare documentară a orașului Baia Mare datează din 29 mai 1329. S-au scurs veacuri de atunci și odată cu ele s-au scris o sumedenie de file de povest ce stau mărturie astăzi trecutului bogat al orașului nostru. Te invităm la o incursiune în timp spre secolele XIV – XIX pentru a descoperi mai multe despre viața acelor timpuri în citadelă”, de aici începe povestea propusă de Asociația Yellow Shirts.

Călătoria în timp la care sunteți invitați se va realiza prin intermediul machetei care ”reprezintă interpretarea Asociației Yellow Shirts asupra diferitelor hărți istorice și ilustrații, respectiv a desenului realizat de Zamfir Șomcutean, care prezintă o posibilă perspectivă a planului orașului din anul 1783”, spun reprezentanții asociației.

Ideea de la care s-a pornit în realizarea expoziției ”Baia Mare is mine” este despre ”(re)conectarea cu patrimoniul local cultural, istoric și natural al urbei noastre printr-o serie de activități menite să invite localnicii și vizitatorii săi la o descoperire… altfel”.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8.00-16.00 la Bastionul Măcelarilor. ”Lasă-te purtat de magia orașului vechi și străbate cu privirea labirintul de străduțe creat în macheta expusă”, acesta este îndemnul venit dinspre organizatori.

Această expoziție este realizată de Asociația Yellow Shirts împreună cu Bastionul Măcelarilor și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie în cadrul proiectului internațional de voluntariat ”Baia Mare is mine”, cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.

Sursă informații și foto: Viorel Rusu și Asociația Yellow Shirts

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.