”Soacra cu trei nurori”

Asociația Culturală Ararat din Baia Mare a derulat, în perioada octombrie – decembrie 2021, două proiecte. Este vorba despre ”Caravana cu Povești – Soacra cu trei nurori” și ”Poezia ca Spectacol – 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu – 17 zile, 17 școli, 17 spectacole”.

În cadrul proiectului ”Caravana cu Povești – Soacra cu trei nurori”, spectacolul după Ion Creangă a fost prezentat elevilor băimăreni din mai multe instituții de învățământ. Proiectul ”171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu – 17 zile, 17 școli, 17 spectacole” a vizat în acestă primă ediție cinci dintre școlile din Baia Mare. Adică cinci reprezentații cu spectacolul-recital pe versuri de Mihai Eminescu „Pe mine, mie… redă-mă”.

În urma celor două proiecte au apărut două reviste. În care au fost cuprinse cronici ale dascălilor prezenți la spectacole. Precum și cele mai reprezentative cronici ale elevilor participanți.

Opt unități de învățământ din Baia Mare ai fost implicate: Colegiul de Arte; școlile gimnaziale „Nicolae Iorga”, „Avram Iancu”, „Dimitrie Cantemir”; colegiile naționale „Vasile Lucaciu”, „Mihai Eminescu”; Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”; Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

”Pornind de la celebra prietenie dintre Mihai Eminescu și Ion Creangă, am decis ca cele două reviste să aibă o lansare comună, într-o zi aleasă nu întâmplător – Ziua Culturii Naționale”, spun reprezentații Teatrului Ararat. Astfel sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 13.00, la sediul Teatrului Ararat (sala mică a Casei de Cultură), sunteți invitați la acest dublu eveniment cultural.

Pagina evenimentului, aici.

Sursă informații și foto: Teatrul Ararat

CITEȘTE ȘI:
Teatrul Ararat derulează proiectul ”Caravana cu povești – Soacra cu trei nurori”
Teatrul Ararat a demarat proiectul ”171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu – 17 zile, 17 școli, 17 spectacole”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.