Asociația Yellow Shirts, în parteneriat cu Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», anunță lansarea expoziției virtuale ArtFoto. Expoziția reunește peisaje citadine din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de pictorii care au activat la Baia Mare începând din secolul al XIX-lea, prezentate „în dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Parte din proiectul Artă-mă, conceptul expozițional propune o abordare inovatoare, implicând băimăreni și turiști deopotrivă în procesul de documentare și colectare a materialului vizual.

Fotografiile expuse sunt o selecție a imaginilor primite în urma provocării ArtFoto, lansate în toamna anului 2021. Participanții au ales din expozițiile muzeului lucrări care înfățișează diverse ipostaze ale orașului, pe care le-au căutat și imortalizat. Lucrările și imaginile sunt publicate pe platforma de expoziții online artsteps.com, care poate fi accesată începând de ieri pe site-ul muzeului, www.muzartbm.ro/arta-ma.

Proiectul Artă-mă are ca scop promovarea patrimoniului cultural al Băii Mari din perspectivă artistică, în vederea creșterii nivelului de educație plastică și a dezvoltării unui sentiment de patriotism local la nivelul comunității. Pe termen lung, urmărește implicarea mai activă a locuitorilor în viața cetății, educarea și dezvoltarea spiritului civic și cultural. Proiectul, realizat în parteneriat cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», este finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Baia Mare (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea).

Sursă informații și foto: Asociația Yellow Shirts

CITEȘTE ȘI: Expoziție cu desene și picturi pe sticlă ale copiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.