Pe esplanada Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș se vernisează mâine expoziția cu lucrările de atestat ale absolvenților Colegiului de Arte Baia Mare, secția de arhitectură și design.

Evenimentul are loc în cadrul celei de-a X-a ediții a proiectului cultural ”Alege arhitectura!”, proiect care s-a născut în cadrul parteneriatului pe care filiala Nord-Vest a Ordinului Arhitecților din România îl are cu Colegiul de Arte din Baia Mare.

Colegiul de Arte din Baia Mare are în componență câte o clasă cu profil arhitectură pentru anii de studiu IX – XII. Arhitecți din filiala Nord-Vest a Ordinului Arhitecților din România asigură susținerea orelor de proiectare de arhitectură. Mai mult, filiala s-a implicat în acordarea unor premii și diplome anuale la fiecare clasă de arhitectură, pe baza unor concursuri de proiecte jurizate la sfârșit de an școlar.

Proiectul ”Alege arhitectura!” va avea în acest an trei părți. De la ora 10.00, în sala Rotary a Colegiul de Arte va avea loc întâlnirea elevilor cu profesori și studenți de la facultățile de arhitectură din București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași și Sibiu. La ora 14.00, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș absolvenții își vor susține atestatele, pentru ca la ora 18.00 să fie programat vernisajul expoziției cu lucrările de atestat ale absolvenților Colegiului de Arte Baia Mare, secția de arhitectură și design, cu tema ”Galerie de artă”. Profesor coordonator, arh. Cătălin Anghelescu.

Eveniment organizat de filiala Nord-Vest a Ordinului Arhitecților din România. Parteneri: Colegiul de Arte Baia Mare și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Sursă: Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Nord-Vest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.