Pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara, muzicieni de calibru din formații care au făcut istorie în domeniul muzicii, toți absolvenți ai UPT, s-au reunit pentru a forma o super-formație, RockIng.

Formația RockIng e formată din: Mircea Baniciu – voce, chitară (Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock); Călin Pop – voce, chitară (Celelalte Cuvinte); Tiberiu Bako – bass (Cargo, Pro Musica); Teodor Pop – claviaturi (Jazzybit); Valentin Potra – baterie (Abra, Blazzaj, Impact, Arca), Octavian Horvath (Implant Pentru Refuz). Membrii formației s-au reunit de mai multe ori la Timișoara pentru a realiza câteva repetiții împreună și pentru înregistrarea noii piese.

RockIng va susține un concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înființarea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara azi, 11 noiembrie, de la ora 20.00.
Proiectul, coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriș, și el absolvent al UPT, a presupus pregătirea și interpretarea pe scenă a 15 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formației, plus o piesă nouă, ”100 de ani”, dedicată Centenarului UPT.

Versurile noii piese sunt compuse de un alt absolvent al Politehnicii timișorene, poetul și scriitorul Robert Șerban. Videoclipul – realizat de Ovidiu Novac, și el absolvent al UPT, la fel ca și inginerul de sunet, Uțu Pascu – a fost lansat în 9 noiembrie la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

La întâlnirea cu jurnaliștii, s-a discutat despre posibilitatea susținerii unui concert cu public, atunci când situația epidemiologică o va permite, dar și despre colaborarea deosebit de bună între artiști de stiluri și vârste diferite, care ar putea duce chiar la continuarea proiectului și după încheierea aniversării Centenarului Politehnicii timișorene.

În 11 noiembrie, de la ora 20:00, concertul va fi difuzat în streaming online – pe canalele UPT (pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara, canalul de Youtube Teleuniversitatea Timișoara). Până atunci, videoclipul piesei ”100 de ani” poate fi vizionat aici.

Sursă informații, video și foto: Universitatea Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.