150 de creații ale artistului Salvador Dali sunt reunite în expoziția ”Surprinzătorul Dali” și sunt expuse în premieră la Muzeul Municipal din Carei – Castelul Károlyi.

”Scopul expoziției este acela de a ajuta publicul să înțeleagă modul în care Salvador Dali își materializează viziunea, redată prin limbajul artistic special, sub forma imaginilor, care deseori au aspect intangibil, dar sunt simțite în mod clar de către privitor. Dincolo de ceea ce este vizibil ochiului, întotdeauna există un subînțeles care devine mai important decât simpla imagine vizualizată”, menționează organizatorii.

Expoziția ”Surprinzătorul Dali” este formată din lucrări ale Colecției particulare Kesauri, respectiv opere originale realizate de Salvador Dali: litografii, serigrafii, ceramică, tapiserii, lucrări în bronz, argint, aur. Lucrările sunt structurate în mai multe secțiuni tematice: ”Meseriile omului”, ”Iubirile Cassandrei”, ”Tricornul”, alte lucrări originale.

”Pentru a înțelege opera lui Dali trebuie să știm că el a fost un artist intelectual. Pictura lui exista pentru a exprima ideile, convingerile și teoriile lui. Grija lui principală a fost să prezinte subconștientul ascuns și sentimentele avute dincolo de ceea ce vedem. Enigma și misterul sunt cele care atrag privitorul și îl constrâng, oarecum, să reflecte asupra întrebărilor fundamentale ale vieții”, precizează sursa citată.

Expoziția poate fi vizitată până în 8 august la Muzeul Municipal din Carei – Castelul Károlyi (Piața 25 Octombrie nr. 1), de marți până duminică inclusiv, între orele 9.00 și 17.00. Programări la telefon 0261-864981. Alături de textele și etichetele explicative, vizitatorii vor beneficia de ghid audio.

În perioada 16 august – 10 octombrie, expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă Satu Mare (Piața Libertății nr. 21).

Organizatori: Art Expo SIA (Lituania) și Muzeul Județean Satu Mare.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.