”Cultură, tradiție și continuitate în satul românesc Finteușu Mare” este un proiect cultural care marchează 105 ani de activitate neîntreruptă a Corului Bărbătesc din Finteușu Mare.

Spicuim din program. Vineri, 22 septembrie, de la ora 18.30, la sediul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare sunt programate colocviul „105 ani de cântec coral la Finteușu Mare” și concertul coral ”Cântece transilvane”, susținut de Corul Bărbătesc din Finteușu Mare. Duminică, 24 septembrie, de la ora 15.00, la Centrul cultural ”Nistor Dragoș” din Finteușu Mare are loc Festivalul coral ”Valentin Băințan”, ajuns la a XIV-a ediție. Participă corurile ”Buciumenii Chioarului” (Buciumi), ”Glasul Chioarului” (Șomcuta Mare), ”Cioltișorul” (Ciolt), ”Cânturi din Chioar” (Vălenii Șomcutei) și Corul Bărbătesc din Finteușu Mare.

Născut odată cu Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, corul din Finteușu Mare este cel mai longeviv grup vocal din România. În 2021 a fost distins cu Ordinul ”Meritul Cultural” cu grad de ”Cavaler”, ordin conferit de președintele României, Klaus Iohannis, în semn de ”apreciere a dăruirii şi pasiunii cu care a promovat arta corală, pentru talentul interpretativ prin care a pus în valoare cântecul popular românesc”.

Proiectul ”Cultură, tradiție și continuitate în satul românesc Finteușu Mare” este organizat de Asociația Corală a Bărbaților din Finteușu Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Visit Maramureș, Consiliul Local și Primăria Șomcuta Mare.

Mai multe informații, aici.

Sursă foto: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
În Baia Mare are loc Gala ”Tezaure Umane Vii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.