”Motoinocența”, eveniment marca Rock N’ Road, se derulează în acest an în două etape. Una în 1 Iunie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare. Alta în 3 iunie, pe stadionul din Băiuț. Cu circa 400 de invitați.

Un proiect lansat în 2010

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului, anul acesta are loc a 13-a ediție a proiectului ”Motoinocența”. ”Început în 2010 din dorința motocicliștilor de a face pentru copiii instituționalizați ceva deosebit, evenimentul a luat amploare cu fiecare an, ajungând acum a fi unul dintre cele mai așteptate din Maramureș, atât de către copii, cât și de către adulți”, spun membrii Asociației Rock N’ Road.

Să facem întâi prezentările. Rock N’ Road Friends Club este o asociație non-profit înființată în decembrie 2009. Inițiatorii au fost iubitori de motociclete, iar din pasiunea lor comună a rezultat azi o asociație cu circa 100 de membri. Organizează, printre altele, ”Respect în trafic” – campania de sensibilizare a conducătorilor auto cu privire la prezența motocicliștilor în trafic; ”Rock N’ Road Weekend” – campanie de promovare a turismului și a motociclismului în Maramureș; ”Un Crăciun mai frumos” – campanie prin care se oferă sprijin de sărbătorile de iarnă copiilor din satele Maramureșului.

Totul a început cu o acțiune de donare de sânge

Revenind la ”Motoinocența”, în 2010, își amintesc cei de la Rock N’ Road, clubul nu avea foarte multe resurse, nici umane și nici financiare. Așa că a fost organizată o acțiune de donare de sânge. Din bonurile primite, s-au cumpărat alimente pentru copii. Până în 2017, evenimentul a avut loc în Băiuț, acolo unde copiii primeau o masă caldă și se mutau apoi la Băile Tocilei pentru jocuri, concursuri și cadouri. În 2018 și 2019, ”Motoinocența” s-a mutat în Jibou. Copiii vizitând Grădina Botanică ”Vasile Fati” și având parte de plimbări cu motocicletele. Jocurile și concursurile s-au derulat la Cehu Silvaniei. Din 2021, ”Motoinocența” a revenit în Băiuț. Unde s-a stabilit o colaborare între Rock N’ Road și Primăria Băiuț.

În 1 Iunie, o plimbare cu motoarele

Sărbătoarea ”Motoinocența” se va desfășura în acest an în două etape. Prima este programată chiar de 1 Iunie, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare. ”În luna decembrie a anului 2021 am început un proiect de parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă Baia Mare, o școală de învățământ special unde învață copii cu deficiențe. Deoarece deplasarea lor ar fi dificilă, în data de 1 Iunie noi, motocicliștii, ne vom deplasa la ei pentru a-i plimba cu motoarele în curtea școlii, în condiții de maximă siguranță”, menționează cei de la Asociația Rock N’ Road.

În 3 iunie, aproximativ 400 de copii invitați

A doua etapă a sărbătorii ”Motoinocența” are loc în 3 iunie, în Băiuț. ”Ne propunem să aducem bucurie pentru 20 de copii cu nevoi speciale, plus 40 de copii de la o școală generală din județul Satu Mare, 20 de copii de la Complexul de Servicii Sociale Jibou, 20 de copii de la o casă de tip familiar (copii cu deficiențe) din Baia Mare, 40 de copii de la o școală generală din Copalnic Mănăștur, plus pentru copiii noștri, ai organizatorilor, și pentru copiii din comuna Băiuț, însumând aproximativ 400 de copii”, fac socoteala organizatorii.

Parade, jocuri, concursuri și… 800 de hot-dogi

Ziua de 3 iunie va începe la 10.30 cu o paradă a autocarelor și motocicletelor prin centrul localității Copalnic Mănăștur. Va continua, la 11.30, cu o paradă a motocicletelor și mașinilor retro, de data aceasta prin comuna Băiuț. De la 12.00, pe stadionul din Băiuț, se dă startul jocurilor, concursurilor și concertelor. 800 de hot-dogi vor fi serviți participanților la 12.30. Pentru ora 14.00 este anunțată prima ediție a festivalului ”Tinere talente”. De la 18.00 începe concertul susținut de Bob Virgil & Band. Nu vor lipsi premiile și surprizele pentru cei mici.

Eveniment organizat de Asociația Rock N’ Road, Käfer Club și Primăria Băiuț. Alături de o sumedenie de voluntari.

Sursă informații și foto: Rock N’ Road Friends Club

CITEȘTE ȘI:
1 Iunie | Vizite gratuite, observații astronomice, experimente captivante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.