Miercuri, 1 Decembrie, de la ora 16.00, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu Marmației, Asociația Rădăcinilor Străbune din Călinești și Asociația Culturală de Păstrarea Tradițiilor din Valea Stejarului organizează evenimentul ”1 Decembrie cu drag”.

”De șapte ani organizez anual acest eveniment. A luat ființă din dorința de a pune umărul în reamintirea a cine suntem și cum trebuie să fim!”, spune Măriuca Verdeș – președinte Asociația Rădăcinilor Străbune.

În fiecare an, evenimentul ”1 Decembrie cu drag” a fost găzduit în alt loc din Maramureș. ”De această dată poposim la Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din Sighetu Marmației. Grupuri vocale, interpreți de muzica populară se întâlnesc pentru a cânta nu doar cântece patriotice, dar și colinde”, informează președinta Asociației Rădăcinilor Străbune.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul Părintelui Protopop Vasile Pop și binecuvântarea PS Justin Hodea, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Chestionată cum celebrează 1 Decembrie, Măriuca mărturisește: ”Eu aniversez Ziua Națională a României în fiecare zi, încercând să fac ceva voluntar pentru țara mea!”.

Sursă foto: Asociația Rădăcinilor Străbune

CITEȘTE ȘI:
1 Decembrie, la Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.