Sărbătorirea Zilei Naționale a României va fi marcată de Institutul Cultural Român printr-o serie de evenimente online de promovare a culturii și civilizației românești.

”Principalul discurs artistic prin care vom arăta lumii România culturală va fi interpretarea unică a imnului național de celebrul Alexandru Tomescu la vioara Stradivarius Elder-Voicu”, informează Institutul Cultural Român.

Înregistrarea video va fi transmisă pe toate canalele de comunicare ale ICR (website, Youtube, Facebook, Instagram, Twitter) atât din țară, dar mai ales din străinătate: Beijing, Berlin, Bruxelles, Budapesta (cu filială la Seghedin), Chișinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm,Tel Aviv, Varșovia, Veneția, Viena.

”Este o mare bucurie și onoare să pot prezenta tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale a României, pe 1 Decembrie, concertul meu cel mai spectaculos din acest an, în care am explorat împreună cu artistul de bandoneon, Omar Massa, muzica întregii lumi. Dar cred că piesa cea mai frumoasă și emoționantă pe care am cântat-o pe Vioara Stradivarius Elder Voicu, care face să vibreze fiecare fibră a oricărui român, indiferent de locul în care se află, de religie sau statut social, este Imnul Național al României”, declară Alexandru Tomescu, violonist și solist concertist permanent de elită al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

Interpretarea imnului național va precede un concert înregistrat la Sala Radio special pentru această aniversare națională susținută de ICR: spectacolul ”Piazzolla 99”, din cadrul Stradivarius International Tour 2020, cu artiștii Alexandru Tomescu – la vioara Stradivarius Elder-Voicu – și Omar Massa – la bandoneon. Din program, ”Balada” lui Ciprian Porumbescu, într-o interpretare în premieră.

”Am realizat un turneu minunat alături de Alexandru și întreaga echipă. (…) Am realizat încă o dată ceva ce știam deja din turneeele mele anterioare: pentru români, muzica este necesară ca aerul pe care îl respirăm. E ceva ce m-a fascinat mereu și m-a bucurat de fiecare dată când am mers în România”, mărturisește Omar Massa.

Comunicatul integral despre evenimentele online organizate de Institutul Cultural Român cu prilejul Zilei Naționale a României este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.