Numărul din aprilie al ediției italiene Vogue are – pentru prima dată în istoria sa – coperta complet albă.

În editorialul său, intitulat ”Alb” – postat parțial pe contul de Instagram al revistei și sub formă de podcast pe site-ul publicației -, redactorul-șef Emanuele Farneti justifică această alegere: ”Să vorbești despre orice altceva atunci când oamenii mor, doctorii și asistentele își riscă viața și întreaga lume se schimbă pentru totdeauna nu este în DNA-ul revistei <<Vogue>>, ediția italiană”.

Acesta a menționat în editorial că opțiunea pentru o copertă albă nu este nicidecum cauzată de lipstă de imaginație, ci dimpotrivă: ”Alb înseamnă înainte de toate respect. Alb înseamnă renaștere, lumina de după întuneric, suma tuturor culorilor. Alb semnifică uniformele purtate de cei care își riscă propria viață pentru a o salva pe a noastră. Reprezintă spațiu și timp de gândire, la fel cum semnifică tăcere. Alb e pentru cei care umplu acest spațiu și timp acum supendate cu idei, gânduri, povești, versuri, muzică și grijă pentru ceilalți”.

Amintind că după marea criză economică începută oamenii au ales să poarte alb ca simbol al speranței în viitor, Emanuele Farneti a precizat: ”Mai presus de toate: alb înseamnă că nu te dai bătut, este o pagină care așteaptă să fie scrisă, pagina 1 pentru o poveste care stă să înceapă”.

Sursă informații ți foto: Vogue Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.