Romfilatelia va introduce în circulație emisiunea de mărci poștale ”Expoziția filatelică națională TimFilEx 2023”. Evenimentul marchează un secol de la prima expoziție filatelică din România și de la primul congres al filateliștilor români, organizat la Timișoara în perioada 22-25 septembrie 1923. Expoziția TimFilEx 2023 se va desfășura între 21 și 24 septembrie.

Emisiunea, alcătuită din două mărci poștale, o coliță dantelată și un plic „prima zi”, va intra în circulație joi, 21 septembrie, data deschiderii expoziției cu participare internațională, gazdă fiind Universitatea de Vest din Timișoara.

Prima marcă poștală, cu valoarea nominală de 9 lei, redă un detaliu din clădirea Universității de Vest, asociată cu logoul expoziției.

Universitatea de Vest din Timișoara a fost înființată prin decret regal la sfârșitul anului 1944, în urma unor demersuri ale intelectualilor bănățeni, concretizate printr-un memoriu adresat guvernuluicare argumenta necesitatea înființării unei universități în Timișoara. În momentul de față universitatea are 11 facultăți, oferind 75 de programe de studii universitare. Și peste 90 de programe de masterat în 34 de domenii de studii academice de licență.

Cea de-a doua marcă poștală, cu valoarea nominală de 14 lei, prezintă afișul expoziției din 1923, precum și coperta revistei filatelice timișorene „Der Banater Philatelist”, nr. 8/1923.

Colița dantelată a emisiunii având timbrul cu valoarea nominală de 34 lei prezintă Primăria Veche, din Piața Libertății. Ridicată în stil baroc, între 1731-1734, după eliberarea de sub stăpânirea turcească de către Eugeniu de Savoia, Primăria Veche a găzduit administrația locală până după Al Doilea Război Mondial.

Emisiunea va fi disponibilă de joi, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online, aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: ”Deplin respect pentru biruitorii flăcărilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.