Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat, la sfârșitul lunii trecute, “Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2021-2026”, ”Strategia tehnică a Federației Române de Fotbal” și ”Strategia pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc 2021-2026”.  Sună cumva ademenitor, dar hai să vedem cum arată un fragment din ce a publicat FRF pe site-ul său:

”După implementarea Planului Strategic 2015-2020, FRF a elaborat un nou document strategic dedicat parcursului spre dezvoltarea fotbalului românesc. Promovând valorile meritocrației, echipei, performanței, perseverenței și integrității și având ca principii de acțiune inovarea, spiritul intraprenorial, agilitatea, cooperarea și transdepartamentalitatea, noul Plan este structurat în 5 priorități strategice și are 6 direcții suport. Toate cu obiective și indicatori de performanță. Prioritățile strategice sunt fotbalul de elită, educația, participarea-grow, engagement-ul și transformarea digitală, în vreme ce direcțiile suport acoperă managementul financiar, resursele umane, politicile publice și de responsabilitate socială, managementul operațional, buna guvernanță și zona comercială”.

Așadar, regăsim ca principii spiritul intraprenorial – o exprimare vânjoasă -, agilitatea – de parcă am fi la un concurs de popândăi -, precum și transdepartamentalitatea – un cuvânt care nu doar că îți înnoadă limba, dar te face să te sfiești gândindu-te că s-ar fi putut cumva cuibări prin limba română. Cât despre participarea-grow și engagement-ul, păi nu te pui, taică, cu ele, că poate și mușcă.

E bine să lansezi proiecte, ideea e să nu lansezi cuvinte brambura, în fața cărora un om sătul de forme fără fond ar fi posibil să îți dea o replică simplă, din popor, de genul: ”Mă, mă leși?!”. Dar nu te pui cu strategia FRF, că te ia cu o durere de transdepartamentalitate că nu te mai ajută nici piramidonul de pe vremuri.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.