Azi ne-am plimbat prin târgul de produse locale ”Roade de oraș” de la Merișor. Un târg care poposește la fiecare final de săptămână în altă zonă din preajma orașului Tăuții Măgherăuș. De pe tarabe trag cu ochiul produse interesante, cumpărăturile se fac cu zâmbetul pe buze și… în acorduri muzicale.

Roade de oraș Tăuții Măgherăuș este un grup creat pentru producătorii din Tăuții Măgherăuș și împrejurimi prin intermediul căruia se dorește crearea unei rețele de vânzări directe și consum echitabil de hrană și bunuri produse local. Distribuțiile au loc în mod regulat, în spații fixe și stabilite de comun acord de către grupul de producători, în urma anunțurilor cu produse făcute de aceștia și a comenzilor efectuate de către consumatori.

”Tipul de vânzare este REKO și reprezintă o alternativă de vânzare directă (înființată în Finlanda ~ 2013) pe bază de PRECOMANDA pentru un grup de producători cu valori similare, nefiind confundat cu târguri, piețe agroalimentare sau piețe volante. REKO sau REjäl KOnsumtion (suedeză), în traducere liberă consum responsabil, se bazează pe încredere reciprocă între consumatori și producători, având ca suport deschiderea consumatorilor pentru tot ceea ce înseamnă producția locală”, se arată în prezentarea ”Roade de oraș”.
Detaliile sunt disponibile aici.

Foto (c) eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.