Ion Popescu Negreni-Somnul (detaliu)

”Planeta începe să respire. Viața prinde din nou culoare, cu tușe mai tari sau mai pale” – este mesajul celor de la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Facem împreună un puzzle artistic online. Cum? Simplu:
🔎 Studiați aici un detaliu din pictura artistului Ion Popescu-Negreni, “Somnul”;
👁 Citiți aici un fragment din descrierea realizată de dr. Ioan Angel Negrean, iar pentru textul complet mergeți pe site-ul muzeului.
🖼 Admirați lucrarea completă pe Instagram, @muzartbm.

Nu lipsit de importanţă pentru biografia artistului este faptul că, în perioada studiilor, Ion Popescu-Negreni ia contact cu «Centrul Artistic Baia Mare», venind pe malurile Săsarului alături de alţi studenţi de la Academia de Arte Frumoase din București.

Crezul său artistic îl exprimă foarte sincer şi sintetic chiar pictorul, în câteva cuvinte scrise în Pagini de jurnal: „Gloria în artă se obține prin ardere proprie, printr-un consum dureros al ființei tale. Ca pictor, am căutat pe cât am putut să prevăd aceste lucrări cu niște virtuți spre a trece prin vama timpului și, la analiza doctă a teoreticienilor, să nu mă umilesc, să păstrez tăcere.”

Lucrarea intitulată ”Somnul” este o operă de relativă tinereţe a pictorului, judecând după maniera tratării picturale a suprafeţei şi după modul în care semnează (I. Popescu), cunoscut fiind faptul că adăugarea numelui Negreni este folosită după anii 40.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

REZOLVĂ ȘI ALTE PUZZLE-URI ARTISTICE:
🎨 Octav Băncilă – “Bunica cu nepotul”
🎨 Ilie Cămărășan – “Marea Împlinire”
🎨 Mihai Olos – “În bună dimineața”
🎨 Sándor Ziffer – “Peisaj”
🎨 Aurel Popp – ”Butinarii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.