„Folclorul din Maramureş te obligă să te ridici în picioare şi să ţii ritmul, ceea ce pare valabil şi în preajma Corneliei Rednic, o artistă care nu stă pe loc”, spune realizatoarea emisiunii „Reţeaua de idoli”, Irina Păcurariu, despre invitata sa de astăzi, de la ora 21:00, de la TVR 2.

Alături de soţul său, Lupu Rednic, Cornelia interpretează cântece populare din zona Maramureşului. Amândoi sunt din Sighetu Marmaţiei şi formează de mulţi ani un cuplu de muzică populară specific zonei din care provin – ceteră şi zongoră. Prima filmare au realizat-o în anul 1993, la TVR, iar un an mai târziu erau invitaţi în emisiunea „Cupluri muzicale” în Maramureş, alături de fraţii Petreuş, fraţii Florea, soţii Tudorovici, Florentina şi Petre Giurgi – se arată pe site-ul televiziunii naționale.

Încă de la început, muzica lor a fost apreciată de public. Apoi, s-au mutat în Bucureşti pentru a mai face un pas înainte în carieră. Cornelia Rednic spune că nu s-a îndepărtat însă niciodată de tradiţii şi că îi place să fie o gospodină excelentă. „Asta înseamnă timp şi înseamnă drag. Eu din casă ştiu aşa, de la mama şi de la bunica. Asta nu trebuie să sune a falsă modestie. Să spui că eşti gospodină în ziua de astăzi nu dă prea bine Te consideră lumea că stai la cratiţă. Astăzi e la modă să fii altfel. Dar n-am ce să fac, sunt de modă veche, aşa cum m-am învăţat acasă. Mi se pare că, pentru o femeie, orice lucru pe care ştie să îl facă este un plus”, arată Cornelia.

Cornelia şi Lupu Rednic sunt căsătoriţi de trei decenii, dar se iubesc ca în prima zi. Despre soţul său, cu şase ani mai mare ca ea, interpreta spune că a cucerit-o cu „glume şi ciocolată”. Apoi, completează cu umor: „L-a iubit Dumnezeu că i-a dat o soţie ca mine, aşa îi spun întotdeauna !”.

Sursă informații și foto: TVR

CITEȘTE ȘI: Transhumanța, al zecelea element de patrimoniu imaterial înscris pe lista UNESCO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.