Czellar Marko, student în anul II la Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a efectuat în această vară stagiul de practică la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

”Absolvent al Colegiului de Arte Baia Mare, specialitatea Arte Plastice și Decorative, tânărul student este pasionat, desigur de istorie și, în mod special de artă decorativă și critică de artă. Astfel, a parcurs o parte din publicațiile muzeului, despre istoria locală și despre formarea și dezvoltarea patrimoniului muzeal, aflate în fondurile curente ale Bibliotecii instituției, după care s-a oprit asupra colecției de orologerie”, precizează muzeograf Lucia Pop.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş se numără printre puţinele instituţii care tezaurizează şi valorifică prin expunere o colecţie de aproximativ 300 de piese. Czellar Marko a ales să realizeze o lucrare de artă al cărei subiect este, nu întămplător, una dintre cele mai importante piese din colecția ”Călătorie în universul ceasului”. Respectiv o pendulă de perete, contemporană Revoluției Franceze (1789-1799). Piesă unică în România, conform informațiilor deținute de reprezentanții muzeului din Baia Mare.

Expoziția ”Călătorie în universul ceasului” a fost deschisă publicului în 27 mai 2003. Acest mic muzeu al ceasului este singurul de acest fel din partea nord-vestică a României, după cum se arată pe site-ul instituției.

Mai multe detalii despre expoziția ”Călătorie în universul ceasului”, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.