Au fost demarate lucrările de construcție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achiziționat în 2018: o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind una dintre ultimele fierării funcționale din zonă. ”Este primul obiectiv reconstruit în Muzeul Satului în ultimii 20 de ani”, precizează reprezentanții muzeului.

Două obiective importante au fost recent finalizate la Muzeul Satului din Baia Mare. Au fost terminate lucrările de restaurare la Casa Firiza (acoperișul Casei Firiza a fost complet restaurat, iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră).

De asemenea, a fost conturată Harta Muzeului Satului. ”De azi înainte, în zona casei de bilete, vizitatorii noștri vor fi întâmpinați de un punct de informare monumental, din lemn de stejar, după modelul porților maramureșene, iar pe hartă vor regăsi desenate, cu o grafică deosebită, toate obiectivele de arhitectură populară ce se regăsesc în muzeul în aer liber, precum și o hartă cu zonele etnografice ale Maramureșului”, informează cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară.

Ca să vedeți noutățile de la Muzeul Satului, sunteți poftiți pe ulițele de pe Dealul Florilor, larg fiind deschise porțile inclusiv duminică și luni de Rusalii! Între orele 10.00 și 18.00.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.