Romfilatelia a pus în circulație astăzi o emisiune din tematica Faună, intitulată „Papagali“. E alcătuită din patru mărci poștale, un „plic prima zi” și minicoli realizate în două variante de machetare, precum și o mapă filatelică de colecție.

Papagalii constituie un ordin foarte numeros de păsări, incluzând trei familii: Strigopidae (papagalii bufniță), ce cuprinde trei specii din două genuri, familia Cacatuidae, cu 21 de specii grupate în șapte genuri, și familia Psittacidae, cu 389 de specii din 80 de genuri.

  • Ara cu aripi verzi (Ara chloropterus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei, este cel mai roșu papagal din grupul Macaw și cel mai mare papagal al genului Ara.
  • Lorichet curcubeu sau Lorichet multicolor (Trichoglossus moluccanus), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, este o specie de papagal găsită în Australia.
  • Barraband sau Papagalul superb (Polytelis swainsonii) este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei. Sunt papagali de dimensiuni mari, ajungând până la 40 cm.
  • Pasărea asfințitului (Aratinga solstitialis), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 11 lei, este originară din America de Sud (Brazilia, Guyana, Venezuela, Guyana Franceză, Surinam), dar populațiile de papagali din libertate se află în prezent în continuă scădere din cauza înfloririi comerțului cu păsări de companie.

Emisiunea e disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Arhitectură pe timbre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.