Romfilatelia continuă seria tematicilor de mărci poștale dedicate pasionaților de automobile, introducând în circulație, astăzi, emisiunea de mărci poștale Istoria automobilului. O emisiune care vine cu patru mașini de epocă şi firmele producătoare, precum și cu un set de cărţi poştale pentru iubitorii de maximafilie.

Inventatorul automobilului în accepţiune modernă este Karl Benz. De origine germană, el a obţinut patentul pentru automobil undeva în anul 1886. Maşina sa purta denumirea de Motorwagen şi reprezenta un automobil pe bază de motor cu explozie în patru timpi ce atingea doar 16 km/h.

Pentru prezenta emisiune, Romfilatelia a ales mașina electrică Jamais contente, (Niciodată mulțumită), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei, primul vehicul care a depăşit viteza de 100 de kilometri pe oră. De asemenea, sunt ilustrate: un automobil produs de firma De Dion-Bouton (pe timbrul cu valoarea nominală de 3 lei), unul purtând marca Brasier (pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei) şi un altul produs de firma americană Duryea (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

Emisiunea este disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Picturi pe timbre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.