La 75 de ani de la moartea savantului Emil Racoviţă, fondatorul biospeologiei, Romfilatelia i-a dedicat o emisiune care a fost introdusă în circulaţie astăzi. Emisiunea este alcătuită din două timbre şi un plic „prima zi”.
Speologul şi biologul Emil Racoviţă s-a născut la Iaşi, în 15 noiembrie 1868. Pasiunea sa pentru ştiinţele naturale a fost stârnită de profesorul Grigore Cobălcescu, în timpul în care a studiat la Liceul „Institutele Unite” din Iaşi. Îndeplinind iniţial dorinţa tatălui său, Emil Racoviţă a urmat Facultatea de Drept din Paris, ca apoi să renunţe în favoarea vocaţiei sale. Astfel, tânărul Racoviţă a absolvit Facultatea de Ştiinţe din Sorbona.
Emil Racoviţă a fost preşedinte al Academiei Române în perioada 1926-1929, iar între anii 1929-1930, rector al Universităţii din Cluj, unde a predat primul curs de biologie generală din România.
- Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 lei este ilustrat portretul savantului la vârsta maturităţii, iar pe fundal, nava ”Belgica”, ancorată între gheţurile Antarcticii.
- Pe timbrul cu valoarea de 10,50 lei este redat portretul savantului Emil Racoviţă la vârsta senectuţii, având ca fundal o imagine specifică peşterilor.
Emisiunea e disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online aici.
Sursă informații și foto: Romfilatelia
CITEȘTE ȘI: Emisiune cu păsări cântătoare