La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” din Galaţi poate fi vizitată expoziția temporară “Flori subterane din România”, care prezintă lumea miraculoasă a florilor de mină, respectiv 100 eșantioane de minerale din patrimoniul științific al muzeului, provenind din regiunile de exploatare din Maramureș și Banat.

”Selecţia exponatelor s-a făcut luând în considerare mai multe criterii, astfel încât să cuprindă eşantioane cu calităţi estetice deosebite, combinaţii de culori, forme cristalografice”, precizează organizatorii.

Unele dintre cele mai frumoase ”flori subterane” din colecţia de mineralogie a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii sunt reunite în această expoziție, piesele expuse remarcându-se atât prin importanța științifică, precum și prin frumusețea dată de varietatea de culori, forme și dimensiuni. În expoziția “Flori subterane din România” poate fi admirată perfecțiunea formelor cristalografice de: fyzelit, siderit, sfalerit, calcit, cuarț, stibină, baritină, calcopirită, jamesonith, galenă, marcasit, aragonit etc.

Sursă informații și foto: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.