Romfilatelia a introdus în circulaţie astăzi o nouă emisiune de mărci poştale: ”Fanteziile Florei”. Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic „prima zi” şi o mapă filatelică specială.

”Avem de-a face cu o intervenţie naturală, fantezistă, a mediului ambiant şi, drept urmare, cele patru mărci poştale cu imagini de o rară frumuseţe”, se arată într-un comunicat al Romfilatelia.

  • Orhideea egretă (Habenaria radiata), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, cunoscută şi sub numele de orhideea cu franjuri sau orhideea macara, are un centru lung, subţire, înconjurat de două franjuri asemănătoare unor aripi.
  • Orhideea răţuşca zburătoare (Caleana major), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o plantă de mici dimensiuni, întâlnită în sudul şi estul Australiei.
  • Floarea îngerului (Peristeria elata), orhideea porumbel sau floarea Duhului Sfânt, reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, creşte în Panama, unde este adoptată ca floare naţională.
  • Floarea papagalului (Impatiens psittacina) este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei fiind întâlnită astăzi în Thailanda şi Birmania.
  • Pasărea paradisului (Strelitzia reginae), redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, e originară din Africa de Sud şi este o plantă perenă.

Emisiunea filatelică este disponibilă în magazinele Romfilatelia din țară, precum şi online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

Citește și: Timbre cu pedigri… dalmațian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.