Veștile bune au venit la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» mână în mână cu expoziția ”Great Artists of the World” bazată pe colecția Avocat George Șerban.

O litografie Salvador Dali, la tombolă

Pe lângă posibilitatea de a descoperi pe simeze băimărene lucrări de grafică realizate de maeștri ai artei europene din secolele XIX-XX, la vernisaj colecționarul a anunțat și organizarea unei tombole care are drept miză câștigarea unei litografii Salvador Dali. Estimată, conform comunicatului Muzeului Județean de Artă, la 2000 de euro. Tombola se derulează pe tot parcursul șederii expoziției la Centrul Artistic Baia Mare. Vă remintim: vizitatorii care cumpără cel puțin un bilet de intrare la muzeu plus suveniruri în valoare de minimum 15 lei se pot înscrie în concurs.

Expoziția temporară, reflectată și la standul de suveniruri

Și fiindcă am pomenit de suveniruri, să spunem că expoziția ”Great Artists of the World” a generat o premieră la standul muzeului. Astfel, pe lângă obiectele care fac trimitere la expoziția permanentă ”Centrul Artistic Baia Mare. Repere Europene între tradiţii şi inovaţii”, în premieră expoziția temporară se reflectă și în vitrinele micului magazin de suveniruri. Acolo unde puteți descoperi diverse obiecte personalizate cu reproduceri ale unora dintre cele mai celebre lucrări din colecția avocatului George Șerban.

Acces gratuit și elemente de fond documentar

Copiii, elevii și studenții vizitează gratuit expozițiile Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Aceasta a fost următoarea veste bună. Costurile sunt suportate de colecționarul George Șerban, anunță reprezentanții instituției. Iar ziua de azi a venit cu o nouă veste. Lucrărilor de grafică li se alătură o selecție de elemente de fond documentar. Vitrina special amenajată prezintă albume de artă si reviste internaționale cu gravuri, toate din colecția avocatului George Șerban.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (accesul ultimului vizitator se face la 16.30). ”Great Artist of the World” rămâne la muzeul băimărean până în 11 septembrie.

Sursă foto vitrine fond documentar: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
Între un Picasso și un Dali, portretul unei colecții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.