Romfilatelia introduce în circulaţie vineri, 29 iulie, emisiunea sub genericul „Colibri”, invitând colecţionari ai tematicii faună în lumea celor mai mici păsări din lume.

Emisiunea include patru mărci poştale, patru minicoli, un plic „prima zi” şi pentru pasionaţii de maximafilie, un set de patru cărţi poştale maxime diferite.

  • Colibri cu guler rubin (Archilochus colubris), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei, este o specie care cuibăreşte în Canada şi estul Americii de Nord şi iernează în America Centrală.
  • Colibri albină (Calypte helenae), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o specie din zona arhipelagului cubanez. Colibri albină este cea mai mică pasăre a lumii.
  • Colibri gigant (Pantagona gigas), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este o specie răspândită în estul Americii de Sud. Aşa cum o spune şi numele, este cea mai mare dintre toate cele peste 300 de specii de păsări colibri, cu o dimensiune de 20 cm.
  • Colibriul lui Allen (Selasphorus sasin), redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei, este una dintre cele şapte specii din genul Selasphorus. Cuibăreşte în vestul Statelor Unite, în păduri şi pajişti de coastă.

Păsările colibri (familia Trochilidae) ocupă o varietate mare de habitate din Lumea Nouă, de la zone aride deşertice, până la păduri tropicale umede. Familia cuprinde 363 de specii cuprinse în 104 genuri.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Comorile Peleșului pe timbre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.