Continuând seria emisiunilor de mărci poștale dedicate relațiilor diplomatice, timbrul românesc promovează, în cadrul unui recent proiect, prietenia dintre România și Armenia. Astfel, Romfilatelia va introduce mâine în circulație emisiunea comună de mărci poștale România – Armenia, având ca temă Ana Aslan și „elixirul tinereții”.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,90 lei, a cărui machetă a fost realizată de Romfilatelia, o ilustrează pe Ana Aslan la maturitate. Grafica timbrului include în conceptul său, în asociere cu portretul Anei Aslan, un buchet simbolic de muguri, cunoscuți ca germeni de întinerire permanentă a naturii. Se induce în mentalul privitorului similitudinea cu medicamentele create de Ana Aslan, menite să pastreze tinerețea umană. Timbrul cu valoarea nominală de 11 lei redă portretul Anei Aslan din tinerețe, pictură în ulei de Jean Alexandru Steriadi, selectată de Poșta Armeană la realizarea machetei timbrului propriu.

Cea care avea să devină o personalitate de anvergură a gerontologiei românești și mondiale s-a născut în anul 1897 la Brăila, într-o familie de intelectuali armeni. Ana Aslan a trăit ulterior la București până la vârsta de 91 de ani.

Romfilatelia mulțumește reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe din România, ai Ambasadei Republicii Armenia în România, colegilor de la Administrația Poștală Armeană – HayPost și reprezentanților Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni comune de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de luni în rețeaua magazinelor Romfilatelia din țară, precum și online aici.

Sursă informații și foto: Romfilatelia

CITEȘTE ȘI: Timbre de Paști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.