Dat fiind că miniseria realizată de Netflix, ”Gambitul damei”, a devenit rapid un fenomen, nu e de mirare că a apărut deja și oportunitatea de a juca șah online cu personajul principal, Beth Harmon. Și abia mâine va fi o lună de la lansarea miniseriei…

”Gambitul damei” (”The Queen’s Gambit”, titlu original) spune povestea tinerei Beth Harmon care – într-un orfelinat din anii ’50 – se luptă cu dependența și descoperă că are un talent remarcabil la șah. Așa începe un drum neașteptat spre celebritate.

Creată de Scott Frank și Allan Scott, miniseria de șapte episoade a fost lansată în 23 octombrie de Netflix și are la bază romanul lui Walter Tevis, publicat în 1983.

Povestea te va captiva cu siguranță, indiferent că ești iubitor de șah sau nici măcar nu ai idee cum se așează piesele pe tablă. Rolul jucat spectaculos de Anya Taylor-Joy este cu certitudine un argument în favoarea succesului acestui serial disponibil pe Netflix, care a cucerit deopotrivă critici și spectatori.

Așa că Moș Crăciun nu se va mira dacă va avea de pus sub brad multe table de șah în acest an, pentru jucători de toate vârstele. Dar până atunci, poți juca șah online cu Beth Harmon aici. Ai de ales între șapte niveluri de dificultate.

Mai multe despre ”Gambitul damei” poți descoperi aici.

Sursă foto: Facebook / Netflix

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.